Fitnessclub van het jaar

Mijn sportschool, Wellness & Healthclub Newstyle in Utrecht, heeft de publieksprijs gewonnen bij de verkiezing van Fitnessclub van het jaar. Newstyle, dat ook wel bekend is onder de naam Fitnessclub Betaalbaar sporten, timmert al jaren aan de weg. Het begon allemaal met een sportschooltje in Lombok zo groot als een klaslokaal. Vandaaruit breidde Newstyle zich uit over Utrecht. De achtste vestiging, in de Utrechtse nieuwbouwwijk Leidsche Rijn, is zojuist geopend. Newstyle gaat nu de sprong nemen naar Vianen, en wie weet waar het eindigt.

Fitness

Het mooie van Newstyle fitness is dat je met één sportpas in alle vestigingen sporten kunt. Ik kwam een paar jaar geleden bij deze sportschool terecht omdat ik er vlakbij ging wonen. Maar ja, eigenlijk woont iedereen in Utrecht nu vlakbij een Newstyle vestiging. Dus met mijn sportvriendin kan ik nu overleggen: gaan we naar mijn vestiging, of naar die van jou? Ook heb ik vorig jaar een tijdje in de binnenstad gewerkt en daar werd toen ook net een nieuwe Newstyle sportschool geopend, zodat ik uit het werk nog even een uurtje kon gaan sporten. Ideaal natuurlijk.

In de twintig jaar dat ik in Utrecht woon heb ik ingeschreven gestaan bij vier verschillende sportscholen. Ik heb dus vergelijkingsmateriaal, en ik vind dat Newstyle terecht gewonnen heeft. En ik schrijf dit niet omdat ik stiekem ben ingehuurd om reclame te maken. Ze voldoen eenvoudigweg aan alles waar een goede sportschool aan moet voldoen, en dat voor een heel betaalbaar tarief. Het is er schoon. In de kleedkamer is het netjes, want het is verplicht om je spullen in een kluis te doen. In alle vestigingen zijn douchehokjes, dus niet met zes blote dames op een rij onder de douche. Overal is een sauna, behalve in die kleine vestiging in Lombok.

Deze randvoorwaarden vind ik erg belangrijk. Ik wil na het sporten wel in de sauna kunnen, anders hoeft het voor mij niet. Waar het uiteindelijk om gaat, dus de apparatuur en de lessen, is ook prima geregeld. In de fitnesszalen is een “motivator” aanwezig die aanspreekbaar is als je niet weet hoe een bepaald apparaat werkt, en die desgewenst advies geeft over trainingsschema’s of over voeding. De docenten zijn deskundig en gemotiveerd. Verder is er in sommige vestigingen kinderopvang, en er is een fysiotherapeut aan de sportschool verbonden. Als je er voor het eerst komt sporten en de motivator ziet dat je gevoelig bent voor blessures, bijvoorbeeld omdat je O-benen hebt, dan stuurt hij je eerst langs de fysiotherapeut.

Als laatste valt mij op wat een vriendelijke sfeer er bij Newstyle hangt. Iedereen groet elkaar bij het betreden en verlaten van de kleedkamer. Misschien klinkt het heel normaal, maar ik ben dat bij de andere drie Utrechtse sportscholen die ik ken, niet tegengekomen. Mij bevalt het wel.

Is er dan helemaal niets aan te merken op Newstyle? Nee, sorry, ik ben gewoon een heel tevreden klant. En zo denken er meer, anders hadden ze de Publieksprijs niet gewonnen. Dus: gefeliciteerd!

Er was aan de verkiezing ook nog een goed doel verbonden, namelijk Spieren voor Spieren, voor kinderen met een spierziekte. De partners van de verkiezing stortten 0,05 per opgehaalde stem in een fonds. Er werd ruim € 2000 opgehaald.

Alette Jurgens-van Bentum

Alette Jurgens-van Bentum (1972) is Neerlandicus, wekelijks bezoeker van de sportschool en schrijfster van het autobiografische boek TIKA. Met enige regelmaat zal ze op Energy+ Life bloggen over haar visie op gezondheid, sporten en voeding.

Google+