Vierdaagse is grootste sportevenement van Nederland

De Vierdaagse van Nijmegen was in 2011 het grootste sportevenement van Nederland. Het wandelevenement met bijna 43.000 deelnemers eindigt soeverein op de eerste plaats in de Top50 van de SPORTNEXT Evenementen Monitor.

De toppositie is bereikt op basis van aantal bezoeken, media-exposure en sociale media. Qua deelnemersaantallen is de Vierdaagse in 2011 met 42.812 wandelaars op de tweede plaats geëindigd. Alleen de Dam tot Dam-loop, waar deelnemers aan de hardloopwedstrijd en aan de wandeltocht tot een totaal van 47.417 bij elkaar werden opgeteld, gaat de Vierdaagse voor.

Vierdaagse Topsportevenement

“Dit is echt TOP!”, reageert voorzitter Johan Willemstein van Stichting DE 4DAAGSE. “Wat mij betreft niet alleen vanwege de eerste plaats, maar vooral ook omdat hiermee wordt onderstreept dat wandelen in het algemeen en het lopen van de Vierdaagse in het bijzonder mag en moet worden aangemerkt als serieuze sport. Een hart onder de riem van wandelaars en organisatoren van wandelsportevenementen.”

Veel belangstelling 96ste Vierdaagse

Het nieuws over de eerste plaats in de Top50 SPORTNEXT Evenementen Monitor komt aan de vooravond van de start van de 96ste Vierdaagse op 17 juli. De belangstelling voor deze editie was wederom bijzonder groot. De inschrijflimiet (45.000 wandelaars) werd met bijna 5.000 deelnemers ruim overschreden.
Willemstein: “Zeker met deze eerste plaats voelen we ons helemaal thuis in het rijtje topsportevenementen deze sportzomer. Gaat het bij het EK Voetbal, Roland Garros, Wimbledon, Tour de France, Olympische Spelen en de Paralympics om het competitieve element tussen individuele sporters en teams, bij de Vierdaagse gaat het om de individuele sportprestatie buiten wedstrijdverband. De Vierdaagse is een prachtige aanvulling op deze line-up van topsportevenementen.”

Wandelsport

Ook Henry Bronkhorst, directeur KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland, reageert enthousiast. “Wij vinden het fantastisch dat de Vierdaagse Nijmegen als één van de duizend evenementen uit het Landelijk Wandelprogramma op de eerste plaats is geëindigd op de Sport Evenementen Monitor 2011. Het geeft eens te meer aan dat wandelen als sport voor iedereen nog steeds groeit en bloeit. Niet alleen in aantal beoefenaars, maar ook in aantrekkelijkheid voor het publiek. Hulde aan Stichting DE 4DAAGSE voor het jaar na jaar neerzetten van een succesvol evenement!”

 

Karin Leijen (1984) is freelance journalist en editor met Twentse roots maar woonachtig in de Betuwe. Is (mede)eigenaar van audiovisueel productiebedrijf Pecto Productions. Doet haar best om gezond te leven, sport daarom regelmatig en is zelden te vinden bij een fastfoodketen. Houdt van slechte films en goede muziek. Heeft last van ochtendhumeur, bewondert doorzetters en kan een beetje humor in de mens zeer waarderen.

Google+