Opbrengst Alpe d’huZes ruim 25 miljoen

Ondanks de voortdurende economische crisis heeft de sponsoractie Alpe d’HuZes 2013 nu al het bedrag van ruim 25 miljoen euro opgebracht. Dit maakte Johan van der Waal, voorzitter van Stichting Alpe d’HuZes, donderdagavond in Alpe d’Huez bekend.

Dit jaar schreven 7814 mensen zich in voor Alpe d’HuZes, iets minder dan vorig jaar. Toen deden 8156 mensen mee. Vanwege de grote belangstelling voor de actie, die strijdt voor de overwinning op kanker en verbetering van de kwaliteit van leven met de ziekte, vindt het evenement in Frankrijk op twee dagen plaats.

Voorzitter Johan van der Waal is verrast met het voorlopige resultaat van Alpe d’HuZes 2013. “Ook dit jaar hebben onze deelnemers in grote saamhorigheid een enorm bedrag bijeengehaald. Dit stelt ons in staat projectvoorstellen van ambitieuze wetenschappers te honoreren waar de patiĆ«nt binnen afzienbare tijd baat bij heeft”.

Deelnemers

Het succesvolle Alpe d’HuZes startte in 2006 met 66 fietsers. Zij haalden 370.000 euro op. Sindsdien is de sponsoractie gigantisch gegroeid. Onder de deelnemers van dit jaar, de achtste editie, was een groot aantal kankerpatiĆ«nten en gehandicapten. Bekende Nederlanders zoals Guido Weijers, Gijs Staverman, Syb van der Ploeg en Joop Atsma waren ook deelnemer.

Over Alpe d’HuZes

De stichting Alpe d’HuZes heeft een 100% antistrijkstokbeleid, waarbij iedere gedoneerde euro ook daadwerkelijk wordt besteed aan het onder controle brengen van kanker. Het door de deelnemers opgehaalde sponsorgeld wordt afgedragen aan het eigen Alpe d’HuZes/KWF-fonds binnen KWF Kankerbestrijding. Met dit geld financiert Alpe d’HuZes onderzoeken, projecten en diensten die in lijn zijn met de missie. De afgelopen jaren werd met het sponsorgeld onder andere gefinancierd: A-CaRe (revalidatie en nazorg), de Alpe d’HuZes leerstoelen ‘Leven met kanker’ en ‘Kanker en voeding’, Sneldiagnose en het project “IMPACT” (behandeling van kanker op maat).

Ook werd tijdens Alpe d’HuZes 2013 wederom de Bas Mulder Award uitgereikt aan vijf jonge onderzoekers waar een bedrag van 3,4 miljoen euro mee gemoeid was. Bas Mulder was een jonge en enthousiaste deelnemer aan Alpe d’HuZes. Hij overleed in 2010 aan kanker.

Het definitieve bedrag wordt in oktober tijdens een feestelijke bijeenkomst bekendgemaakt.

Karin Leijen (1984) is freelance journalist en editor met Twentse roots maar woonachtig in de Betuwe. Is (mede)eigenaar van audiovisueel productiebedrijf Pecto Productions. Doet haar best om gezond te leven, sport daarom regelmatig en is zelden te vinden bij een fastfoodketen. Houdt van slechte films en goede muziek. Heeft last van ochtendhumeur, bewondert doorzetters en kan een beetje humor in de mens zeer waarderen.

Google+