Vrijdag NK Marathon op natuurijs

Het Nederlands kampioenschap marathonschaatsen op natuurijs wordt vrijdag gereden op het Veluwemeer bij Elburg. De KNSB gaf hiervoor, na grondige inspectie van het ijs, groen licht.

NK marathon op natuurijs gaat door!

De ijsdikte van de schaatslocatie voldoet overal aan de vereiste dikte van 12 centimeter, en omdat de weersomstandigheden meewerken kan er vrijdag dus gewoon geschaatst worden.

Primeur

Het is het vijfde jaar achtereen dat er een Nederlands Kampioenschap gereden kan worden en daarmee is er voor een primeur gezorgd. Tot nu toe was vier kampioenschappen achter elkaar het hoogste aantal.

Het is de eerste keer dat het NK op het Veluwemeer wordt gereden. Of naast de deelnemers aan het NK ook de recreanten  hun toertocht kunnen schaatsen is nog niet bekend. Eerder deze week werd gemeld dat het ijs niet bestand zou zijn tegen duizenden schaatsers.

Online vreugdekreten

Onder schaatsminnend Nederland ging ook op internet na de bekendmaking van het nieuws de vlag uit. Hieronder enkele vreugdekreten die op twitter werden geplaatst:

@heleen
ben echt vet blij! vrijdag NK marathon op natuurijs in Elburg!

@mireillef
‘T geet deur! Eindelijk de NK marathon op natuurijs in Elburg, zo tof!

@eertplender
7 jaar A-rijder, 5 NK’s en voor 3e keer koersen op het Veluwemeer, een thuiswedstrijd. Ik mag voorwaar niet klagen. Vrijdag NK in Elburg!

Het KPN NK Marathon op het natuurijs van het Veluwemeer begint vrijdag 25 januari om 8.30 uur met de wedstrijd voor de Masters. Zij rijden 60 kilometer. Vervolgens klinkt om 11.00 uur het startschot voor het NK voor de dames, die 70 kilometer rijden. Om 13.30 uur is het vertrek van de heren voor hun Nederlands kampioenschap over 100 kilometer.

Karin Leijen (1984) is freelance journalist en editor met Twentse roots maar woonachtig in de Betuwe. Is (mede)eigenaar van audiovisueel productiebedrijf Pecto Productions. Doet haar best om gezond te leven, sport daarom regelmatig en is zelden te vinden bij een fastfoodketen. Houdt van slechte films en goede muziek. Heeft last van ochtendhumeur, bewondert doorzetters en kan een beetje humor in de mens zeer waarderen.

Google+