Nationale Sport Week

Zin om te sporten maar geen idee welke sport voor jou het meest geschikt is? Kijk dan eens goed rond in je eigen gemeente. Deze week vindt namelijk alweer de negende editie van de Nationale Sport Week plaats.

Van 21 april tot en met 28 april 2012 staat heel Nederland in het teken van sport.  De hele week organiseren honderden sportaanbieders in het hele land duizenden sportactiviteiten zodat iedereen op een laagdrempelige manier kan kennis maken met (nieuwe) sporten. Doel van de Nationale Sport Week is te laten zien hoe gezond, maar vooral leuk sporten is.

Ambassadeurs

De Nationale Sport Week werd zaterdag officieel geopend in Enschede met een fakkeltocht Het ‘Olympische Vuur’ werd aangewakkerd door Nationale Sport Week ambassadeur Marco Borsato en Kirsten van de Kolk van Topsportteam 2028. Naast Borsato zijn ook andere ambassadeurs deze week actief voor de Nationale Sportweek: Peggy Vrijens, Ralf Mackenbach, Marco Borsato, Jochem van Gelder, Oscar Zeegers, Ellen Hoog, Joris Putman, Hella van der Wijst, Monique Kalkman, Innocent Anyanwu, Elsemieke Havenga en Brainpower. Ze geven clinics, optredens, demonstraties en/of sporten mee met de diverse lokale sportactiviteiten.

“ NOC*NSF onderschrijft de gezamelijke ambitie Nederland Sportland 2016 met als uiteindelijke goel de Olympische Spelen naar Nederland te helen in 2028. Een belangrijk onderdeel van die ambitie is de verhoging van de sportparticipatie van 68% naar 75%. De Nationale Sport Week levert daaraan een belangrijke bijdrage”

Feestelijke afsluiting in Arnhem

Op zaterdag 28 april wordt de 9e Nationale Sport Week op de Markt in Arnhem feestelijk afgesloten. Arnhem organiseert de afsluiting in samenwerking met de provincie Gelderland, de Gelderse Sport Federatie en Sportbedrijf Arnhem. Het is het jaar van de sport in Arnhem, de sportgemeente van het jaar. Het podiumprogramma van Arnhem belooft garant te staan voor een geweldige afsluiting! Rondom het podium, dat op de Markt zal staan, vinden tientallen sportactiviteiten plaats. Maar voor het zover is heb jij dus alle tijd om eens lekker rustige rond te neuzen in de wereld van de sport.

 

Karin Leijen (1984) is freelance journalist en editor met Twentse roots maar woonachtig in de Betuwe. Is (mede)eigenaar van audiovisueel productiebedrijf Pecto Productions. Doet haar best om gezond te leven, sport daarom regelmatig en is zelden te vinden bij een fastfoodketen. Houdt van slechte films en goede muziek. Heeft last van ochtendhumeur, bewondert doorzetters en kan een beetje humor in de mens zeer waarderen.

Google+