Gong voor Nationale Sportweek en Koningsspelen

Met een slag op de gong op Beursplein 5 in Amsterdam bekroonden ambassadeur van de Nationale Sportweek Marco Borsato en voorzitter werkgroep Koningsspelen Richard Krajicek maandag 22 april het koninklijke jasje van de tiende Nationale Sportweek.

De tiende editie van de Nationale Sportweek vind plaats van 20 tot en met 27 april. In heel Nederland houden sportaanbieders open huis en organiseren duizenden sportactiviteiten.

Opening in Tilburg

Tilburg  gaf zaterdag het startsein voor een week lang sporten en bewegen in het land.

De opening van de Nationale Sport Week is een  prachtige gelegenheid voor verenigingen om hun sportaanbod in de schijnwerpers te zetten. Wethouder Sport Auke Blaauwbroek: “De Nationale Sport Week zorgt ervoor dat sport verbindt en dat past uitstekend bij ons Tilburgse sportbeleid. In de sportweek zullen we zoveel mogelijk sportverenigingen betrekken en werken we samen met het onderwijs en partners in de wijken.

Erik Lenselink, manager Sportontwikkeling NOC*NSF, is blij met Tilburg als openingsstad: “NOC*NSF richt zich momenteel op een wijkgerichte aanpak om de sportparticipatie te verhogen. Het sportbeleid van Tilburg past daarom goed bij NOC*NSF.

Tijdens de sportweek vinden dit jaar ook de Koningsspelen plaats, een initiatief van het Nationaal Comité Inhuldiging bestaande uit een Koningsontbijt en een Koningssportdag op vrijdag 26 april.

Feestelijke afsluiting

Op Texel wordt op zaterdag 27 april een week vol sporten en bewegen in het land groots afgesloten. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Nationale Sport Week dat de sluiting op een eiland wordt gehouden. Erik Lenselink: “De sportbonden en NOC*NSF hebben de ambitie om in heel Nederland de sportparticipatie in de komende vier jaar met 10% te verhogen. Aansprekende topsporters en topprestaties werken daarbij als inspiratiebron om dit doel te bereiken. Wat is er dan mooier dan de finale van de Nationale Sport Week op Texel te organiseren, het eiland van Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe.”

Karin Leijen (1984) is freelance journalist en editor met Twentse roots maar woonachtig in de Betuwe. Is (mede)eigenaar van audiovisueel productiebedrijf Pecto Productions. Doet haar best om gezond te leven, sport daarom regelmatig en is zelden te vinden bij een fastfoodketen. Houdt van slechte films en goede muziek. Heeft last van ochtendhumeur, bewondert doorzetters en kan een beetje humor in de mens zeer waarderen.

Google+