Fietsen op Circuit Park Zandvoort tijdens Cycling Zandvoort

Waar normaliter het ‘snelste asfalt van Noord-Holland’ het strijdtoneel is voor de gemotoriseerde twee- en vierwielers, wordt Circuit Park Zandvoort tijdens Cycling Zandvoort aankomend weekend het domein van de fietsers.

Op 25 en 26 mei staat Circuit Park Zandvoort geheel in het teken van Cycling Zandvoort. Niet alleen voor de recreatieve-wielrenners ligt er met een heuse 24-uursrace een stoere uitdaging in het verschiet, ook voor families, mountainbikers en andere fietsliefhebbers is er tijdens Cycling Zandvoort veel te zien en veel te beleven

24-uursrace op Circuit Park Zandvoort

Het sportieve hoogtepunt van Cycling Zandvoort is de 24-uursrace voor amateurwielrenners. De wedstrijd start op zaterdag 25 mei om 15.00 uur en biedt de deelnemende teams niet alleen een bijzondere uitdaging om de endurance-race bij zowel dag, als nacht te trotseren, ook wordt er gereden door legendarische bochten als de Tarzanbocht en het Scheivlak.

Toertochten voor het hele gezin

Daarnaast omvat het programma van Cycling Zandvoort toertochten met diverse afstanden. De recreatieve fietstochten hebben Circuit Park Zandvoort als startpunt.

Off-road tijdens Cycling Zandvoort

Ook aan de avontuurlijke fietser is gedacht. In samenwerking met de Dune Bikers Zandvoort is in het buitengebied van het evenemententerrein van Circuit Park Zandvoort een uitdagend mountainbike circuit aangelegd. Hier kan men mountainbikes testen, of juist eens proeven van de kick die mountainbiken geeft, tijdens een van de ATB clinics. Tevens is er op het binnenterrein van Circuit Park Zandvoort een 3-uurs Spinning Marathon.

Test en vergelijk E-bikes

Op diezelfde paddock zijn ook verschillende fabrikanten en leveranciers vertegenwoordigd met de bijzondere E-bikes. Deze fietsen met trapondersteuning zijn op zaterdag 25 mei, tot 14.00 uur op het circuit te testen.

Junioren op poleposition tijdens Cycling Zandvoort

Vanzelfsprekend bevat het programma ook sportieve uitdagingen voor de jongere fietsliefhebbers. Zo wordt er een ‘Dikke Banden Race’ georganiseerd. Daarnaast keert na vele jaren de Zeepkistenrace terug op Circuit Park Zandvoort.

Fietsen voor het goede doel

Tijdens de eerste editie van Cycling Zandvoort wordt geld opgehaald voor Stichting SAM. Deze organisatie verzorgt een dolfijn-therapie programma, dat is gericht op kinderen met het syndroom van Down en op kinderen met autistische stoornissen en aanverwante syndromen. Naast collectes tijdens het evenement zelf, zal ook van elke inschrijving die binnen komt, het grootste deel worden gedoneerd aan Stichting SAM.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Cycling Zandvoort: www.cyclingzandvoort.nl. Ook op Twitter (http://twitter.com/CyclingZvoort) en op Facebook (http://www.facebook.com/cyclingzandvoort) kun je terecht voor het laatste nieuws.

Karin Leijen (1984) is freelance journalist en editor met Twentse roots maar woonachtig in de Betuwe. Is (mede)eigenaar van audiovisueel productiebedrijf Pecto Productions. Doet haar best om gezond te leven, sport daarom regelmatig en is zelden te vinden bij een fastfoodketen. Houdt van slechte films en goede muziek. Heeft last van ochtendhumeur, bewondert doorzetters en kan een beetje humor in de mens zeer waarderen.

Google+