Badminton + tennis + squash = Speedminton!

Natuurlijk kent iedereen badminton, tennis en squash. Maar heb je ooit wel eens gehoord van Speedminton? Het is een spectaculaire mix van elementen uit de eerder genoemde bekende sporten. Speedminton is in 2000 ontstaan in Duitsland en neemt sindsdien een grote vlucht wereldwijd.

Hoe werkt Speedminton

Speedminton is de enige racketsport die werkelijk overal gespeeld kan worden. De Speeder(r) waarmee gespeeld wordt maakt dit mogelijk. Het is een soort shuttle maar dan kleiner en zwaarder waardoor een grotere afstand overbrugt kan worden en veel beter bestand is tegen de wind. Het speelveld bestaat slechts uit twee speelvlakken van 5,5×5,5m die 12,8m uit elkaar liggen. Er is geen net waardoor een veld overal snel is opgezet. Indoor kan op tennisbanen gespeeld worden. Hiervoor hoeft alleen het net omlaag gedaan te worden. Een wedstrijd bestaat uit drie gewonnen sets en een set gaat tot 16 punten. Het is de bedoeling de Speeder(r) in het vak van de tegenstander te slaan

Dutch Speedminton Open

Op 6 en 7 juli 2013 vindt Amstelveen de 2e Dutch Speedminton(r) Open plaats. Iedereen mag deelnemen. De Dutch Open wordt georganiseerd door de NSBF. De Nederlandse Speed Badminton Federatie is vorig jaar opgericht met het doel om de Speed Badminton sport in Nederland te ontwikkelen. De sport staat nog in de kinderschoenen en loopt daarmee ver achter op de ontwikkelingen in de rest van Europa.

De bond heeft vorig jaar het eerste Nederlands kampioenschap georganiseerd en de eerste editie van het internationale toernooi, de Dutch Open. De Dutch Open is een zogenaamd 1000 punten toernooi en maak deel uit van de World Series. Een internationale toernooien circuit van in totaal 18 toernooien wereldwijd dat onder auspiciƫn staat van de internationale bond ISBO.

Nederlands talent

Binnenkort worden voor de tweede keer de wereldkampioenschappen in Berlijn gehouden. Hiervoor hebben zich ruim 500 spelers aangemeld van 40 nationaliteiten. Voor Nederland komen twee spelers uit. Marcel van der Laan en Martin Monfils, de finalisten van het Nederlands kampioenschap 2012 en beide bestuurslid van de Nederlandse Speed Badminton Federatie (NSBF)

Meer informatie over Speedminton is te verkrijgen op de website Speedminton.nl . Voor Informatie over de NSBF en Dutch Open kan men terecht op NSBF.nl

Karin Leijen (1984) is freelance journalist en editor met Twentse roots maar woonachtig in de Betuwe. Is (mede)eigenaar van audiovisueel productiebedrijf Pecto Productions. Doet haar best om gezond te leven, sport daarom regelmatig en is zelden te vinden bij een fastfoodketen. Houdt van slechte films en goede muziek. Heeft last van ochtendhumeur, bewondert doorzetters en kan een beetje humor in de mens zeer waarderen.

Google+