Actieve Warming Up: Waarom & Instructievideo

Wat vaak wordt vergeten voordat men start aan hardlopen, of elke andere vorm van sporten, is het uitvoeren van een goede warming up. Een warming up is niet voor niets bedacht, het zorgt ervoor dat je zowel fysiek als mentaal klaar bent voor de sport inspanning. Door de warming up wordt de temperatuur van je lichaam en ook vooral die van je spieren verhoogd. Hierdoor gaan allerhande processen van start in je lichaam, waardoor het sporten efficiënter zal gaan verlopen en het rendement van je inspanning hoger wordt. Daarnaast is het erg belangrijk voor blessurepreventie, doordat je spieren warm zijn voordat je aan het sporten slaat wordt de kans op een blessure gereduceerd.

[author] [author_image timthumb=’on’]http://www.energy-life.nl/wp-content/uploads/2011/09/Abebe-Bikila.jpg[/author_image] [author_info]“Ik had er nog wel eentje kunnen lopen.” Abebe Bikila na het winnen van de Olympische marathon van Rome op blote voeten. Bikila was een Ethiopische Marathonloper en de eerste olympische medaillewinnaar van een zwart-Afrikaans land.[/author_info] [/author]

Actieve Warming Up

Onderstaand een instructievideo van een actieve warming up, deze kenmerkt zich tot de constante beweging van de lichaamsdelen. Daar waar ook statische rek en strekoefeningen veel voorkomend zijn als warming up vorm.

Tom Hoekjan

In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met hardlopen en doet dan ook met enige regelmaat mee aan hardloopwedstrijden. Hardlopen blijft voor hem een hobby, een podiumplaats zit er dus helaas niet in. Door zijn werkervaring als hulpkok weet hij ook hoe je een makkelijke en gezonde maaltijd op tafel kan zetten.

Google+