920.000 Euro bij elkaar gefietst voor Ronald McDonald Kinderfonds

De fondsenwervende wielertocht HomeRide, waar we eerder of schreven op deze weblog, heeft dit weekend een recordbedrag van Euro 920.000,- opgeleverd. Duizend deelnemers -veelal amateurrenners- fietsten non-stop van Groningen naar Maastricht om de afstand tussen zieke kinderen en hun ouders te verkleinen.

De ferme tegenwind op de Afsluitdijk, de verzuurde spieren en de vermoeidheid tijdens de zware, nachtelijke rit; de HomeRiders doorstonden vele ontberingen bij hun vijfhonderd kilometer lange wielertocht die voerde langs acht Ronald McDonald Huizen. Overal werden de renners aangemoedigd door fans en vrijwilligers. Zo schepte de Amsterdamse wethouder Eric van de Burg pasta op voor de wielrenners en verraste Anky van Grunsven de vaders die meefietsten met een speciaal Vaderdagontbijtje in Veldhoven.

BN’ers op de fiets voor Ronald McDonald Kinderfonds

Naast de duizend deelnemers in zeventig teams, fietste ook het Stars for Life Team mee, met Leontien van Moorsel, Gianni Romme, Robert Eenhoorn, Pierre van Hooijdonk, Sjef Janssen en Gert Jakobs voor het Ronald McDonald Kinderfonds. De BN’ers fietsten de vijfhonderd kilometer onder leiding van teamcaptain Peter Heerschop. “Windkracht zeven pal tegen op de Afsluitdijk zaterdagavond was wel pittig, blikt Gert Jacobs terug. “Maar het dag en nacht fietsen voor zo’n bijzonder doel was een mooie ervaring. Ik had het niet willen missen.”

Karin Leijen (1984) is freelance journalist en editor met Twentse roots maar woonachtig in de Betuwe. Is (mede)eigenaar van audiovisueel productiebedrijf Pecto Productions. Doet haar best om gezond te leven, sport daarom regelmatig en is zelden te vinden bij een fastfoodketen. Houdt van slechte films en goede muziek. Heeft last van ochtendhumeur, bewondert doorzetters en kan een beetje humor in de mens zeer waarderen.

Google+