Vakantie boeken? Mannen laat het over aan de vrouwen!

Een bron van energie vormt toch zeker de jaarlijkse en voor de geluksvogels onder ons de tweejaarlijkse vakantie. Of je nu gaat genieten van een zonovergoten strand, rustgevende bergwandeling of inspannende fietstoertocht het is uiteindelijk de bedoeling dat lichaam en geest zich herstellen van de inspanningen van de afgelopen maanden. Het vakantie boeken kan beginnen

En dan zou je toch verwachten dat binnen een relatie zowel de man als de vrouw naar het boeken van de zo verdiende vakantie reikhalzend uitkijkt. Maar niets is minder waar leren de onderzoeksresultaten van Skyscanner ons. Het vinden van een vakantiebestemming  blijkt een vrouwenzaak te zijn!

Vakantie uitzoeken is een vrouwenzaak

Bij de meeste stellen blijkt dus dat de man het boeken van de vakantie over laat aan de vrouw. Waarom dit zo is? Kennelijk zijn mannen te lui om tijd en energie te steken in de voorbereiding. Maar dat zullen ze natuurlijk nooit toegeven. De mannelijke trots laat dit niet toe. Het argument is dat vrouwen veel betere deals weten te vinden of op nog mooiere bestemmingen stuiten.

Ook ik maak mij schuldig aan terugtrekkende bewegingen als het om het vakantie boeken gaat. Niet zo zeer omdat ik te lui ben maar meer uit zelfbescherming. Ooit heb ik aan mijn familie de keuze voorgelegd met Kerst naar Londen te gaan of naar het altijd zonnige Sharm el Sheikh. Mijn vrouw en kinderen kozen unaniem voor een trip naar Egypte. Maar mijn overtuigingskracht bracht de familie uiteindelijk naar Londen. En dat heb ik geweten. Het hotel viel tegen, het weer was bar slecht en op kerstavond en 1e kerstdag is er werkelijks niets in Londen te beleven. Tot op de dag van vandaag word ik nog steeds aan mijn keuze herinnerd. Mijn vrouw heeft wat dat betreft een olifantengeheugen. Het vakantie boeken laat ik voortaan dan ook maar aan haar over.

Mannen en vrouwen tevreden met de vrouw als vakantieregelaar.

Uit het genoemde onderzoek van Skyscanner blijkt dat ruim drie kwart van de vrouwen al het zoekwerk voor het vakantie boeken doet, terwijl maar negen procent aangeeft dat de man deze taak op zich neemt. Zouden de ondervraagde  mannen ooit dezelfde fout hebben gemaakt als ik?

De bevindingen van Skyscanner leren ons tevens dat 95% van de vrouwen en 97% van de mannen tevreden is met de huidige manier van beslissen. Ik kan mij hier volledig in vinden. In ieder geval leidt de vakantiekeuze bij ons  thuis nooit meer tot een huwelijksdipje.

Ralf (1976) is dagelijks bezig met sport, lifestyle en gezonde voeding. Stel gerust een vraag aan me in de comment sectie!