Top 3 iPhone-Apps tot het leiden van een Energiek Leven

Het leiden van een energiek en fit leven is niet altijd makkelijk. Drukte, stress en met name tijdgebrek zijn veelvoorkomende redenen tot het niet mogelijk maken van deze levensstijl. De smartphone is een van de onderdelen die symbool staan voor een druk leven. Echter zijn er ook vele iPhone apps die ervoor zorgen dat je leven wat aangenamer, energieker en fitter wordt. Een aantal topapps die leiden tot een gezonder en fysieker leven zijn runkeeper, calorieënteller en sleepcycle .

Runkeeper

Energiek en fit zijn is vrijwel direct gekoppeld aan een goede conditie en voldoende beweging. Een applicatie die je helpt bij het verbeteren van je sport prestaties is Runkeeper.  Deze houdt middels GPS je prestaties bij. Dit kan onder meer zijn in de vorm van hardlopen, fietsen, wandelen of zwemmen. Tijdens de activiteit activeer je de applicatie die vervolgens je route, snelheid en het aantal calorieën dat je hebt verbrand bijhoudt. Naast de applicatie biedt de website ook extra opties om al je prestaties te zien, speciale fitnessclasses te volgen en ook om de prestaties van je vrienden te zien en delen. Een erg motiverend concept en middel om de staat van je conditie te blijven volgen.

Calorie Teller

Om gezond te kunnen leven en voelen is een juiste balans qua voeding evident. Dat mannen  gemiddeld 2500 kcal per dag mogen nuttigen en vrouwen 2000 is alom bekend. Lastig blijft het echter altijd om in te schatten hoeveel je hiervan nu op een dag binnen krijgt. Met de calorieënteller applicatie kun je makkelijk invoeren welke producten je hebt gegeten. Vervolgens krijg je direct te zien hoeveel calorieën dit bevat en wordt het totaal opgeslagen. Zo kun je per dag zien hoeveel calorieën je binnen krijgt en of je misschien meer/minder of anders zult moeten gaan eten. Dat veelvuldig bewegen ook zorgt voor een grotere vraag naar voeding wordt tevens meegenomen, in de applicatie kan ingevuld worden hoeveel je hebt gesport en bewogen gedurende de dag. In de applicatie wordt daarna ook berekend hoeveel calorieën er zijn verbrand en wat het netto resultaat is van de dag qua calorieën.

Sleep Cycle

Een gezonde nachtrust is een cruciaal element in het leiden van een fit en vitaal leven. Geradbraakt wakker worden heeft niemand zin in. Meer inzicht krijgen in je slaappatroon en of je matras nu echt wel zo lekker ligt kan met de Sleep Cycle app. Een applicatie zo populair, dat het de nummer 1 iPhone applicatie is geweest in onder meer Nederland, Duitsland, Japan en Frankrijk. Wat maakt deze applicatie nu zo speciaal en hoe helpt het je in het leiden van een fitter en energieker leven?

De werking is vrij simpel, eerst geef je de tijd op waarop je graag gewekt wilt worden. Vervolgens activeer je de sleep cycle app en plaats je de smartphone onder je hoeslaken. Via de accelerometer in de telefoon wordt je slaappatroon geregistreerd.   Daarna doorzoekt de app naar het ideale moment om je wakker te maken in een tijdspanne van 30 minuten van de door jouw opgegeven tijd. Op het moment dat je in een lichte slaap bevind binnen de opgegeven 30 minuten maakt de applicatie je wakker. Erg handig om ontspannen op te staan en de dag vol energie tegemoet te gaan.

Tom Hoekjan

In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met hardlopen en doet dan ook met enige regelmaat mee aan hardloopwedstrijden. Hardlopen blijft voor hem een hobby, een podiumplaats zit er dus helaas niet in. Door zijn werkervaring als hulpkok weet hij ook hoe je een makkelijke en gezonde maaltijd op tafel kan zetten.

Google+