Ga naar concerten voor een langer leven

Dat luisteren naar goede muziek ontspannend werkt is niet iets wat enige toelichting behoeft.  Goede muziek maakt je ontspannen, pept je op of biedt troost. Nu is uit onderzoek ook gebleken dat het luisteren naar live muziek ook een directe invloed heeft op je gezondheid. Het luisteren naar live muziek is een bewezen middel om de bloeddruk te verlagen en stress te verminderen. “Je hersenen zijn constant gegevens aan het verwerken, terwijl je aandacht besteed aan het huidige moment” aldus Damien Ridge, Lector in Geneeskunde aan de Universiteit van Westminster.  Het gaan naar concerten en luisteren naar live muziek is een prachtige afleiding van de dagelijkse zorgen.

Voor elke liefhebber is er dan ook wat wils, zowel rock, klassieke als akoestische muziek hebben elk een andere positieve werking op je lichamelijk gesteldheid. Kortom snel die kaartjes bestellen voor Lowlands, Rock Werchter, North Sea Jazz en de Opera.

[author] [author_image timthumb=’on’]http://www.energy-life.nl/wp-content/uploads/2011/09/Lindsay-Lohan.jpg[/author_image] [author_info]“Going clubbing is my way of relaxing or releasing a lot of stress.” – Lindsay Lohan [/author_info] [/author]

Rock

Rock muziek heeft een positieve invloed op het behouden van een gezond gewicht. Het Brookhaven Nationaal Laboratorium in de VS heeft aangetoond dat obesitas gerelateerd kan worden aan lage niveaus van dopamine in het brein. Korte uitbarstingen van luide muziek zorgen voor een flinke boost aan dopamine productie. Kortom legitiem uit je dak gaan op Lowlands en Pinkpop is goed voor je gezondheid.

Klassieke muziek

Een oorzakelijk verband tussen het luisteren naar klassieke muziek en intelligentie is zeer zeker nooit waargenomen. Maar dat het luisteren naar klassieke muziek een positieve invloed heeft op je hersenactiviteit is wel degelijk waar. Onderzoekers aan de Chieti Universiteit in Italië ontdekten dat het luisteren naar korte passages van Vivaldi de geheugencapaciteit van de onderzochte personen met maar liefst 20% deed stijgen.

Akoestische muziek

Akoestische muziek maakt je ontspannen. Het luisteren naar muziek onder 100 beats per minuut zorgt ervoor dat je hartslag met 20% daalt. Daarnaast verhoogd het je perceptie van herstel, aldus onderzoek uitgevoerd door de Manipal Universiteit in India.

Kortom zet die radio nog maar eens wat harder, bestel die kaartjes voor dat concert of optreden waar je al zo lang naar toe wilde. Het zal je helpen stress te verlagen en gezonder in het leven te staan.

Tom Hoekjan

In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met hardlopen en doet dan ook met enige regelmaat mee aan hardloopwedstrijden. Hardlopen blijft voor hem een hobby, een podiumplaats zit er dus helaas niet in. Door zijn werkervaring als hulpkok weet hij ook hoe je een makkelijke en gezonde maaltijd op tafel kan zetten.

Google+