Drie ultieme Avonturentrips – Kijk angst in de ogen!

Angsten zijn er om overwonnen te worden. Het gevoel dat overheerst nadat je angst recht in de ogen hebt gekeken en het hebt weten te overwinnen is onbeschrijflijk. We geven drie ultieme avonturentrips om je angsten te overwinnen en die een onvergetelijke ervaring achter zullen laten.

Last van hoogtevrees? Doe een canopy tour in Costa Rica

Costa Rica staat bekend om zijn prachtige flora en fauna. Met 7 verschillende klimaatzones binnen één land is er dan ook een gigantische biodiversiteit waar je ogen van zullen smullen. Echter is Costa Rica ook een uitgekozen land om je angsten te overwinnen. Wildwaterraften in Turrialba, oog in oog staan met jaguars of surfen op de meeste wilde golven. Kicks zijn er voldoende te vinden. Echter om je angst voor hoogtevrees te overwinnen moet je naar Monteverde of La Fortuna gaan alwaar je kunt tokkelen over de toppen van het regenwoud. Op 100-en meters hoogte en op hoge snelheid aan niets meer dan een koord bungelen is de ultieme test om je hoogtevrees te overwinnen. Bekijk ook dit filmpje op youtube.

Krokodillen eng? Ga met ze duiken in de Cango Grotten in Zuid Afrika.

Krokodillen zijn grote, krachtige, prehistorische maar bovenal angstaanjagende wezens. Oog in oog met een krokodil zul je weinig in kunnen brengen, behalve dan het op een lopen te zetten. Wat overigens ook nog lastig kan worden aangezien krokodillen razendsnel zijn. Face to face met een krokodil oftewel oog in oog met een van de grootste angstgegners is wat je kunt ervaren in Zuid-Afrika. In de ondergrondse Cango grotten, die daarnaast bekend zijn om de prachtige druipstenen en rotsformaties is het mogelijk om in een glazen kooi te duiken tussen hordes vol krokodillen. Oog in oog met prehistorische roofdieren, nog dichter bij het overwinnen van angsten zal het niet komen.

Bang voor enge beestjes? Alleen in de wildernis in Frans Guyana

Wilde katten, apen, roofvogels, slangen, spinnen en insecten waar je nog nooit van gehoord of gezien hebt? Een angst voor velen om hier volkomen alleen te worden gedropt. Toch is dit mogelijk in Frans Guyana, hier zijn tours te boeken waar je met echte experts alleen in de wildernis wordt achtergelaten. Met een zweefvliegtuigje vlieg je langs een van de hoogste watervallen ter wereld, de Kaieteur watervallen om vervolgens gedropt te worden in de wildernis. Hier begint het kampeeravontuur waarin je midden in de Amazone omgeven door wilde beesten, mist en onheilspellende geluiden moet zien te overleven. Enjoy!

[author] [author_image timthumb=’on’]http://www.energy-life.nl/wp-content/uploads/2011/11/Buffels.jpg[/author_image] [author_info]Op zoek naar avontuur? Bekijk dan eens de site van Kilroy travels, hierop staat een uitgebreide lijst met avonturenreizen. Ze zullen zeker helpen je angsten te overwinnen![/author_info] [/author]

 

 

Tom Hoekjan

In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met hardlopen en doet dan ook met enige regelmaat mee aan hardloopwedstrijden. Hardlopen blijft voor hem een hobby, een podiumplaats zit er dus helaas niet in. Door zijn werkervaring als hulpkok weet hij ook hoe je een makkelijke en gezonde maaltijd op tafel kan zetten.

Google+