Ben jij ook op zoek naar geluk?

Wij mensen wensen elkaar vaak veel geluk toe. Een mooie wens maar wij krijgen het geluk niet zomaar op een bordje geserveerd. Vaak voelen wij ons ellendig en vergeten dat er ook mooie momenten in het leven zijn.

Geluk, wat is dat eigenlijk? Voel jij je echt gelukkig met een nieuw uiterlijk of hecht je meer belang aan een liefdevolle omgeving? Wil je meer geluk in je leven, lees dan verder.

[author] [author_image timthumb=’on’]http://www.energy-life.nl/wp-content/uploads/2011/09/aristoteles.jpeg[/author_image] [author_info]“Geluk is geheel afhankelijk van onszelf.” Aristoteles – Grieks filosoof (384 v.C. – 322 v.C.) [/author_info] [/author]

 

Reset je mind en begin met herprogrammeren.

Ban de gedachte “Het zal me toch wel niet lukken” per direct uit je hoofd. Begin ergens aan vol overgave. Overwin je angsten en ga ervoor met “ik kan het” in je hoofd. Het codewoord is ‘positief denken”. Als je denkt ik kan het, dan kun je het ook. Als je denkt ik kan het niet, dan weet je zeker dat je het niet kunt. Negatieve gedachten moet je leren ombuigen tot positieve oppeppers.

Geef en je zult er veel voor terugkrijgen

Mensen zijn vaak geneigd voornamelijk aan zichzelf te denken. Vaak hebben wij geen tijd iets voor iemand anders te doen. Toch levert het je veel positieve energie op. Begin met je naaste omgeving. Spendeer wat meer tijd aan je vrienden en familie., help hen daar waar nodig is. Maar geven is meer. Loop die straatkantverkoper niet ontwijkend voorbij, maar geef eens een Euro uit. Nog spullen voor de kringloopwinkel in huis? Breng ze er dan gauw naar toe. Het zijn de kleine beetjes die helpen. Door een glimlach op andermans gezicht te toveren, zal je eigen geluksgevoel groeien. Probeer maar eens uit.

Blijf altijd jezelf

Ook al wil je misschien door iedereen aardig gevonden worden, besef goed dat er altijd mensen zijn waar je minder mee op kunt schieten. Blijf gewoon wie je bent en doe niet alsof om bij iemand in de gratie te komen. Zo werkt het ook met vrienden. Die horen, naast samen lol maken, jou ook te steunen, te helpen en aan te moedigen. Ben jij alleen maar goed om de tijd mee te verdrijven en lol te maken als het hen uitkomt? Ga dan op zoek naar andere vrienden. Vriendschap komt van 2 kanten.

Overbodig uiterlijk vertoon

Uiterlijk vertoon wordt steeds belangrijke: grote huizen, brede auto’s en een uitgebreide garderobe. Sinds enkele jaren wordt deze trend doorgezet naar het menselijk lichaam. Iedereen moet er zo jong mogelijk uitzie. Kleien oneffenheden dien je zo nauwkeurig mogelijk weg te polijsten. Borstvergrotingen, ooglidcorrecties, facelifts en inspuiten van botox zijn tegenwoordig heel normaal. Of we er echt gelukkig van worden? Al deze ‘verrijkingen’ geven slechts een kort gevoel an geluk. Al snel wil je meer en meer, een grenzenloos verlangen naar…..? Ben dus blij met wat je hebt en hoe je er uit ziet.

Lichaam en geest in balans

De belangrijkste factoren die bijdragen aan meer geluk zijn jouw lichaam en geest. Zijn deze niet helemaal in orde, dan kun je het grote geluk dat je nastreeft wel op je buik schrijven. Van veel feesten krijg je een kortstondig geluksgevoel.. Maar de hevige vermoeidheid die volgt na een nacht doorzakken is niet echt bevorderlijk. Overmatig alcohol gebruik leidt zelfs tot depressiviteit. Goede voeding, voldoende beweging en weinig stress zorgen ervoor dat jouw lichaam optimaal kan functioneren.

Geluk is een toestand die je voornamelijk in je geest ervaart. Lekker in je vel zitten is daarom extra belangrijk voor jouw bovenkamer. Volg de adviezen uit deze nieuwsbrief op. Laat alles op je afkomen en denk niet te veel na. Spontaniteit leidt tot verrassingen, die weer een positieve uitwerking hebben.

 

Wat mensen doen om gelukkig te worden:

  • Op dieet gaan
  • Zich omringen met rijkdom en weelde
  • Op vakantie gaan
  • Mooie kleren kopen
  • Plastische chirurgie om er beter uit te zien

Wat mensen zouden moeten doen om gelukkig te worden:

  • Positief in het leven staan
  • Zo dicht mogelijk bij zichzelf blijven
  • Niet alleen nemen, ook geven
  • Zich omringen met echte vrienden
  • Zorgen dat ze gezond zijn en blijven

Tom Hoekjan

In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met hardlopen en doet dan ook met enige regelmaat mee aan hardloopwedstrijden. Hardlopen blijft voor hem een hobby, een podiumplaats zit er dus helaas niet in. Door zijn werkervaring als hulpkok weet hij ook hoe je een makkelijke en gezonde maaltijd op tafel kan zetten.

Google+