BN’ers fietsen dag en nacht voor Ronald McDonald Kinderfonds

Leontien van Moorsel, Gianni Romme, Robert Eenhoorn en Pierre van Hooijdonk fietsen op 15 en 16 juni onder leiding van teamcaptain Peter Heerschop non-stop van Groningen naar Maastricht, om geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

De BN-ers nemen deel aan HomeRide; een 500 kilometer lange fondsenwervende wielertocht van Groningen naar Maastricht. HomeRide wordt in 24 uur verreden, er wordt dus ook ‘s nachts gefietst. Onderweg komen de deelnemers langs 8 Ronald McDonald Huizen.

Het zogeheten Stars for Life-team bestaat vooralsnog uit Van Moorsel, Romme, Eenhoorn en Van Hooijdonk, die speciaal voor dit evenement hun sportkleding, motivatie en ijzeren uithoudingvermogen van stal halen. Ze leggen een grote afstand af, om de afstand tussen zieke kinderen en hun ouders te verkleinen. De komende weken wordt steeds een nieuwe BN-er bekendgemaakt die meefietst.

‘alles op alles zetten’

Voor Van Moorsel, oud-wielrenster en meervoudig wereldkampioene, was er weinig nodig om haar over de streep te trekken. “Mijn man en ik hebben een prachtige, gezonde dochter van vijf jaar. Een heerlijk kind. Ik moet er niet aan denken dat haar ooit wat overkomt. Maar als je kind wel ziek is, dan wil je als ouder binnen een paar minuten aan de rand van het bed kunnen staan. Dankzij de vijftien Ronald McDonald Huizen hebben zieke kinderen hun ouders altijd dicht in de buurt. Wij gaan dus alles op alles zetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit goede doel.”

Duizend deelnemers

Naast het Stars for Life-team klimmen 15 en 16 juni 2013 nog zo’n duizend andere deelnemers in de pedalen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Hun motivatie is divers; ze hebben soms zelf in een Ronald McDonald Huis gelogeerd, ze kennen iemand wiens kind ziek is en fietsen uit naam van dat kind, of ze willen zich met hoofd en lijf inzetten voor het goede doel.

Karin Leijen (1984) is freelance journalist en editor met Twentse roots maar woonachtig in de Betuwe. Is (mede)eigenaar van audiovisueel productiebedrijf Pecto Productions. Doet haar best om gezond te leven, sport daarom regelmatig en is zelden te vinden bij een fastfoodketen. Houdt van slechte films en goede muziek. Heeft last van ochtendhumeur, bewondert doorzetters en kan een beetje humor in de mens zeer waarderen.

Google+