5 Fruitsoorten om de griep te bestrijden

Het is weer bijna zover, het begin van de herfst staat voor de deur. Het moment waarop we allemaal wel weer wat extra vitaminen kunnen gebruiken om de verkoudheid en opkomende griepjes te lijf te gaan. Naast jezelf warm kleden, sporten en goed slapen is fruit een belangrijke voedingsstof om verkoudheden buiten de deur te houden.

Fruit gaat de confrontatie aan met de bacteriën waarmee we worden geconfronteerd in de winter. Fruit reduceert bovendien het gevaar op hartinfarcten en kanker.

[author] [author_image timthumb=’on’]http://www.energy-life.nl/wp-content/uploads/2011/09/Amy-Howell.png[/author_image] [author_info]“De vitamine hoeveelheden houden het niveau van je immuunsysteem hoog, wat er voor zorgt dat je verkoudheden en griepbacteriën kan weerstaan”,   Amy Howell, Ph.D & onderzoeker aan de Rutgers Universiteit in New Jersey.[/author_info] [/author] Onderstaand 5 fruitsoorten die je immuunsysteem van de nodige brandstof voorzien:

Appels:
De meest populaire bron van antioxidanten in ons dieet. Één appel heeft een antioxiderend effect gelijkwaardig aan 1500 milligram aan vitamine C. Appels zitten vol beschermende flavonoïden, die mogelijke hartziektes en kanker voorkomen

Papayas
Met 250 procent van de RDA waarden van vitamine C, kan een papaya de verkoudheid zo je lichaam uit werken. Het beta-caroteen en vitamines C en E in papaya’s reduceren onstekingen in het lichaam, en verminderen de effecten van astma.

Veenbessen
Veenbessen bevatten meer antioxidanten dan welke andere fruitsoorten en groenten. Een portie bevat 5x zoveel antioxidanten dan broccoli. Veenbessen zijn een natuurlijke probiotica, dat het aantal goede bacteriën in je buik verhoogd en zo beschermt tegen voedselgerelateerde ziektes.

Grapefruit
Naast dat het volgeladen zit met vitamine C, bevat een grapefruit natuurlijke onderdelen genaamd limonoïden, welke het cholesterol niveau verlagen. De rode inhoud bevat een bron vol kanker bestrijdende substanties genaamd lycopene.

Bananen
Bananen zijn één van de top voedselbronnen voor vitamine B6. Bananen bestrijden vermoeidheid, depressie, stress en slapeloosheid. Bananen bevatten veel magnesium, die je botten sterk houden evenals potassium die hartkwalen en hoge bloeddruk helpen voorkomen.

 

 

Tom Hoekjan

In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met hardlopen en doet dan ook met enige regelmaat mee aan hardloopwedstrijden. Hardlopen blijft voor hem een hobby, een podiumplaats zit er dus helaas niet in. Door zijn werkervaring als hulpkok weet hij ook hoe je een makkelijke en gezonde maaltijd op tafel kan zetten.

Google+