GenietenUitspraken als ‘geniet van het leven, het duurt maar even’ en ‘een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd’ zijn voorbeelden van hoe mensen graag naar het leven kijken. Genieten is een belangrijk element in het leven van een mens, het zorgt ervoor dat het leven mooi is. Mensen genieten naast de grote dingen in het leven, ook voornamelijk van de kleine dingen als gezellig samen wat eten of drinken met vrienden en familie. Genieten gaat vaak hand in hand met activiteiten doen die je leuk vindt. De basis om te kunnen genieten van het leven is gezond eten en drinken, goed slapen en bewegen. Deze elementen zorgen ervoor dat je fit en energiek door het leven gaat en dus alle activiteiten kunt doen waardoor je echt van het leven geniet. Op het moment dat je geniet, zul je ook extra energie krijgen en het leven in het geheel positief bekijken.

Festivals

In Nederland begint elk jaar in het voorjaar het festivalseizoen. Elk jaar komen er weer meer festivals bij om voor iedereen wat wils aan te bieden. Voor de meeste muziekgenres is er een festival te vinden in Nederland. Voor de meeste mensen die een festival bezoeken, is dit ook echt het toppunt van genieten; heerlijk in de buitenlucht, eten en drinken en genieten van de muziek met vrienden en de andere festivalbezoekers. Festivals geven mensen echt even het gevoel dat ze vrij zijn en kunnen ontspannen. Er zijn veel mensen in Nederland die niet op vakantie gaan, maar alleen de hele zomer lang genieten van de verschillende festivals die Nederland te bieden heeft.

Eten en drinken

Één van de kleinere activiteiten waar mensen erg van kunnen genieten in het leven, is heerlijk eten en drinken met vrienden en familie. Dit kan plaatsvinden in een restaurant, maar ook gewoon bij iemand thuis, op het terras of met mooi weer in het park. Bij mooi weer, zitten alle terrasjes in Nederland gelijk vol, omdat iedereen graag wil genieten van de zon met een drankje erbij. Het is dan ook niet verrassend dat het alcoholgebruik in de zomermaanden in Nederland hoger ligt dan in de wintermaanden. In de zomermaanden is de sociale druk en de mogelijkheden om een alcoholisch drankje te nuttigen meerdere malen groter dan in de wintermaanden. Vergelijkend met andere landen in Europa, drinken wij als Nederlanders niet meer dan gemiddeld aantal alcoholische dranken, maar behoren we wel bij de top van de Europese landen waar het alcoholpercentage vrij hoog ligt. Een opvallende trend van de afgelopen jaren is dat binnen Europa het drinkpatroon en de voorkeur voor dranken steeds dichter bij elkaar komt te liggen. Niet alleen in Nederland zijn er steeds meer mensen die bier drinken, maar ook in de landen die bekend staan om hun productie van wijnen, drinken steeds meer bewoners bier in plaats van wijn. Belangrijk bij het gebruik van alcohol is, om dit met mate te doen. Bij te veel alcoholgebruik kan dit op korte en lange termijn negatief effect hebben op je gezondheid en je sociale leven. Een matig alcoholgebruik kan echter zelfs een positief effect hebben op de gezondheid en past dus prima in een gezonde levensstijl.

Vakantie

Op vakantie gaan is iets waar veel mensen elk jaar naar uitkijken. Het is echt een moment om te ontspannen en te genieten. Voor de meeste mensen is dit moment maar één keer per jaar, namelijk de zomervakantie, maar andere mensen doen daarbij nog een aantal steden aan per jaar of gaan op wintersportvakantie. Een trend op het gebied van op vakantie gaan, is dat mensen steeds verder en langer op vakantie gaan. Door de vele vluchten naar allerlei landen buiten Europa en de mogelijkheid om via internet gemakkelijk contact te houden met je vrienden en familie thuis, wordt het steeds aantrekkelijker om verder van huis op vakantie te gaan. Mensen gaan voor een aantal maanden erop uit en genieten van de ontspanning en van alle nieuwe indrukken. Het is duidelijk dat ondanks alle bezuinigingen in Nederland, de meeste Nederlanders gewoon op vakantie blijven gaan, omdat iedereen even dat extra moment nodig heeft om zich op te laden, te ontspannen en te genieten van even niets hoeven te doen. En daarna weer gewoon te genieten van livelovehome .

Lees alle artikelen over lifestyle op Energy+ Life.