HardloopschoenenHet hebben van een goede nachtrust is niet alleen fijn, maar ook echt van levensbelang. Mensen kunnen langer leven zonder voedsel dan zonder slaap.  Een goede nachtrust zorgt ervoor dat mensen meer energie hebben, wat een positief effect heeft op je concentratie, gezondheid en het vermindert de neiging tot snacken. Toch ervaart twintig tot dertig procent van de Nederlanders problemen met slapen.

Beweeg om te leven

Een van de factoren die een positieve invloed heeft op de nachtrust, is bewegen. Voor een optimale nachtrust is het belangrijk om ongeveer 150 minuten per week gezond te bewegen. Bij beweging gaat het niet alleen om sporten als hardlopen, zwemmen of voetballen, maar ook om dagelijks wandelen, fietsen, huishoudelijk werk of werken in de tuin. Deze activiteiten zijn niet alleen goed voor je lichaam maar ook voor de geest. Dit komt omdat je door beweging meer endorfine en serotonine aanmaakt en deze stofjes zorgen voor het ‘ontspanningsgevoel’. Terwijl je beweegt verdwijnen de alledaagse zorgen en spanningen naar de achtergrond, waardoor je dieper en langer slaapt. Gezond bewegen en een goede nachtrust zijn dus nauw met elkaar verbonden.

Beweging houdt je hart in topconditie

Naast een goede nachtrust heeft bewegen ook een positieve invloed op je gezondheid. Als je niet gezond beweegt heeft dit even grote gezondheidsrisico’s als dat je rookt. Iedere dag dertig minuten bewegen zorgt ervoor dat het risico van vroegtijdig overlijden met dertig tot veertig procent daalt. Gezond bewegen houdt je hart en bloedvaten in vorm en zorgt voor een lagere bloeddruk. De kans op een beroerte en hart en vaatziekten wordt hierdoor kleiner. Daarnaast zorgt voldoende beweging er ook voor dat het goede cholesterol (HDL) stijgt en zorgt voor een algeheel lager cholesterolgehalte, waardoor de kans op vernauwing van de (slag)aders wordt verkleind. Bewegen en een goede gezondheid zijn dus ook nauw met elkaar verbonden.

Op Energy+ Life wordt veel aandacht besteedt aan beweging door het geven van informatie, uitbrengen van verslagen van evenementen en persoonlijke sportverhalen.